Новини

Европейската комисия стартира фотоконкурса #MySocialEurope

Европейската комисия стартира фотоконкурса #MySocialEurope, в който могат да се включат младежи на възраст от 18 до 30 години, които живеят в страна-членка на Европейския съюз. До 4 март 2019 г. желаещите могат да изпращат свои снимки, чието основно послание трябва да показва какво е бъдещето на социална Европа. От всички кандидати ще бъдат избрани трима победители, които ще бъдат поканени да участват в събитието „Диалогът между младите граждани“, което ще се проведе на 8 май в гр. Сибиу, Румъния. Победителите ще получат и карта за безплатно пътуване с железопътен транспорт в Европа.

Ако искате да участвате във фотоконкурса #MySocialEurope, можете да попълните формуляра тук.

От 1 януари 2019 г. в Аврен стартира Социално предприятие за озеленяване и благоустройство

На 13.06.2018 г. между Община Аврен и Министерството на труда и социалната политика се подписа договор за финансиране на дейностите по проект „Социално предприятие за озеленяване и благоустройство в община Аврен“, по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, представляваща минимална помощ BG05M9OP001-2.010 „Развитие на социалното предприемачество”, по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. Основната дейност по проекта е създаване на общинско социално предприятие за озеленяване и благоустройство и осигуряване на субсидирана заетост на 32 безработни лица. 10 лица ще бъдат включени в обучение по професия „Работник в озеленяването“ с продължителност 300 учебни часа с цел усвояване на основните теоретични и практически знания в озеленяването и цветарството, след което ще им бъде осигурена трудова заетост за период от 10 месеца. Другите 10 лица, които вече са преминали обучение за професия „Работник в озеленяването“ по предходно реализирани проекти, ще влязат в директна заетост за период от 12 месеца. За същия период ще бъдат назначени и 7 лица на позиция „Чистач/хигиенист“ и 5 лица на позиция „Общ работник поддръжка на сгради“.

Известни са финалистите в Промяната

RockSchool, За Храната и Книговище са социалните предприемачи, които ще се борят за голямата наградата, победителят ще стане ясен на 13 февруари

С рекордните 80 868 гласа приключи онлайн гласуването в петото издание на най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство в фондация Reach for Change България – ПРОМЯНАТА. След три седмици на оспорвана надпревара за гласовете на публиката, предприемачите, които събраха най-много гласове и продължават в следващия етап на конкурса, са RockSchool, За Храната и Книговище.