Events

Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

„Диалогът между младите граждани – нека определим бъдещето на Европа заедно!“

08.05.2019 @ 9:30 - 18:30

Безплатно

Покана за участие в „Диалогът между младите граждани – нека определим бъдещето на Европа заедно!“ в Румъния на 8 май 2019 г.

Европейската комисия организира граждански диалог с младите хора относно бъдещето на Европа на 8 май в Сибиу, Румъния. На следващия ден Сибиу ще бъде домакин на среща на върха, в която ще вземат участие държавните и правителствените ръководители на държави от ЕС. Събитието ще събере около 300 млади европейци от цяла Европа. Участниците ще се включат в няколко тематични семинара относно бъдещето на труда, уменията и квалификациите, „цифрова Европа“, климатичните промени, справедливите и приобщаващи общества, както и демократичното участие и по-голямата ангажираност на младите хора в изготвянето на политики. В края на деня всички участници ще се срещнат, за да обсъдят идеите си в социален диалог с политическите лидери от Европейската комисия.

Какво трябва да знаете

Събитието ще се проведе на 8 май от 9:30 до 18:30 часа в Centre Ion Besoiu в Сибиу. Участниците се очаква да пристигнат в Сибиу на 7 май и да отпътуват на 9 май. Те ще бъдат настанени в Алба Юлия (на 53 км от Сибиу).

Европейската комисия ще покрие всички разходи за път и настаняване. Тя ще организира транспорт от мястото ви на пребиваване до Сибиу (отиване и връщане) и ще ви предложи настаняване. Комисията също ще осигури храна и ще гарантира превоз между Алба Юлия и Сибиу и между Алба Юлия и летищата в Сибиу и Клуж-Напока. Моля, не правете никакви резервации за настаняване или пътуване!

Събитието ще се проведе на английски, френски, немски и румънски език. Комисията ще осигури превод на другите езици от ЕС, ако е необходимо, както и превод на международния жестомимичен език при предварително уведомяване.

Искате ли да участвате в „Диалогът между младите граждани“ в Сибиу?

Моля, подайте заявлението си тук.

Критерии за участие

  • На възраст сте между 18 и 25 години (до 7 май 2019 г.).
  • Живеете в ЕС (пребивавате законно в една от държави от ЕС).
  • Искате да изразите възгледите си относно бъдещето на Европа.

Детайли

Дата:
08.05.2019
Час:
9:30 - 18:30
Стойност:
Безплатно

Организатор

Обединени идея за България
Уебсайт:
https://oib.bg/

Място

Centre Ion Besoiu
Centre Ion Besoiu
Сибиу, Romania
+ Google Map
Уебсайт:
https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/YoungcitizensdialogueSibiu